Славянски Венец – Фестивали 2019

/Славянски Венец – Фестивали 2019
Славянски Венец – Фестивали 20192019-09-25T10:55:28+02:00

Международният фестивал-конкурс „Славянски венец“ се провежда в България от 2000 г. Във фестивала участват детски, юношески групи и соло изпълнители от Украйна, Русия, Беларус, Армения, Грузия, Латвия, Литва, Естония, Молдова, Казахстан и Узбекистан. Фестивалът представлява не само разнообразието от различни жанрове, но и се превърна в празник за гостите и участниците в него.
Основните задачи на фестивала са: обмяната на опит между участниците във фестивала, художественото образование на деца, юноши и младежи; създаване на условия за подкрепа и развитие на детското и младежкото творчество; развитието на славянската култура и укрепването на междуетническото сътрудничество; участие на водещи културни експерти и изтъкнати творци в сътрудничество с деца и тийнейджъри, както и повишаване на професионалните умения и квалификации на мениджъри и учители, творчески екипи и изпълнители.
Съдиите са истински професионалисти с международна категория за съдийство, действащи треньори, както и изтъкнати творци на културата и изкуството.

Възрастови категории:

 • 1 категория – 7-9 години
 • 2 категория – 10-12 години
 • 3 категория – 13-15 години
 • 4 категория – 16-18 години
 • 5 категория – над 18 години

Номинации:

 • Вокал – солисти, дуети, ансамбли /поп, фолк, академични/
 • Хореография /поп, фолк, класика, бални танци, улични танци, хип-хоп, C-walk, krump, ragga, dancehall, брейк данс/
 • Инструментал /фолк, класика и др./
 • Оригинален жанр /пластика, равновесие, , жонглиране, клоунада, демонстрационни представления, спортни клубове и асоциации/
 • Театрален жанр /аматьорски групи във всички направления на театралното изкуство/
 • Декоративно и приложно изкуство /художествена бродерия; макраме; изработка на гоблени; артистично плетене; рисуване върху тъкани, дърво и стъкло; художествена дървопреработка: дърворезба, инкрустация; художествена обработка на кожа; художествена обработка на метал; художествена обработка на глина и др.

През годините на провеждане на фестивала, сред журито и гостите на фестивала са били изтъкнати личности като: вицепрезидента на Република България Маргарита Попова, консули на Украйна и Русия, кметовете на Кранево, Балчик, Варна, академик Христо Недялков – диригент на хора на Българското национално радио, Андрис Капинш, хореограф, директор на Киевското училище Тодес.

На фестивала участие вземат и деца с увреждания и в неравностойно положение, с цел да се стимулира развитието на художественото творчество като средство за тяхната рехабилитация и социална адаптация.
Децата и тийнейджърите не само активно участват в самия процес на фестивала, но и могат да си починат и да се забавляват на красивото Черноморско крайбрежие на България.

ТУРАЛ МЕНИДЖМЪНТ кани всички на фестивала на изкуствата!

Фестивал Славянски Венец. Киев

Киев
08 – 10 февруари 2019
квалификационен кръг

Фестивал Славянский венец. Запорожие

Запорожие
3 – 5 май 2019
квалификационен кръг

Фестивал Славянски Венец

Варна
09 – 16 юни 2019
«Music around us!»

Фестивал Славянски Венец

Варна
19 – 28 юни 2019

Фестивал Славянски Венец

Варна
30 юни – 06 юли 2019

XXIII Фестивал Славянски Венец

Варна
15 – 20 юли 2019

Фестивал Славянски Венец

Варна
23-28 юли 2019

Фестивал Славянски Венец

Варна
28.07-05 август 2019

Фестивал Славянски Венец

Варна
14 – 20 август 2019
SUMMER BEST FEST

XXIV Фестивал Славянски Венец

Варна
21-29 август 2019
5-ти финал